Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Skip Navigation Links

 

Minimaliseren

Van broeinest tot warm nest. Hoe bouw je dat op?


Datum: 4-11-2013
Uur: 20:00
Locatie: CC De Warande Turnhout


Beschrijving:
 

Van broeinest tot warm nest. Hoe bouw je dat op, takje per takje?

Waar liggen ouders van wakker? Hoe kunnen we een warm nest creëren voor onze kinderen?

Onze maatschappij evolueert snel, gezinnen staan voor steeds nieuwe uitdagingen en de verwachtingen naar het onderwijs zijn torenhoog. Toch gebeurt het opvoeden van kinderen voornamelijk binnen het gezin en binnen de bredere gemeenschap. De VCOV wil samen met prof. Peter Adriaenssens ouders responsabiliseren, maar ook informeren en ondersteunen bij deze belangrijke taak.

Inhoud

In het eerste deel zal de professor zijn visie geven op opvoeding vandaag. Hij zal het belang aangeven van een "warm nest" en de relatie met onze vorige generaties. Hoe kunnen we ondanks opdoffers zoals scheiding, ontslag, financiële moeilijkheden... toch een creatieve en hartverwarmende ouder zijn voor onze kinderen?

Tijdens het tweede deel van de avond worden enkele concrete thuissituaties besproken: problemen waarmee ouders vandaag geconfronteerd worden. Prof. Adriaenssens kreeg hiervoor input uit een focusgroep, maar er is ook plaats voor vragen vanuit het publiek.

Na afloop maakt prof. Adriaenssens tijd voor een signeersessie.

Praktisch

De lezing is gratis voor VCOV-leden, niet-leden betalen 6 euro aan de inkom. 
Vooraf inschrijven is verplicht.
De zaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar omwille van organisatorische redenen vernemen we dit graag vooraf op info@vcov.be.

Waar en wanneer?

Maandag 4 november 2013, om 20u.

CC De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
 

   Minimaliseren