Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Skip Navigation Links

 

Minimaliseren

Oudervriendelijke school

Foto

Label Oudervriendelijke school

Voelen ouders zich welkom op school? Worden ze in de watten gelegd en wordt er naar hen geluisterd? Wil je weten hoe je kan nagaan of je school oudervriendelijk is?

Vraag het Label Oudervriendelijke school aan!
 

  1. Iedere oudervereniging of school uit het basis-, secundair-, of buitengewoon onderwijs die aangesloten is bij de VCOV kan het label aanvragen.
  2. Nadat je ingelogd bent, kan je het label aanvragen via de knop 'aanvragen' (net onder de afbeelding hierboven).
  3. De verantwoordelijke van de VCOV zal contact opnemen.
  4. Stel een beknopt dossier samen over de manier waarop de school aan oudervriendelijkheid werkt. Je kan dit vrij illustreren. Uiterlijk twee maanden na de aanvraag moet het dossier ingediend worden.
  5. Nadat het dossier is doorgenomen, brengen we een bezoek aan de school. Hiervoor spreken we samen een datum af.
  6. Er wordt een verslag geschreven door de VCOV-medewerkers. In dit verslag gaan we in op de sterktes en mogelijke werkpunten. Dit verslag wordt samen met het dossier bezorgd aan de netoverstijgende beoordelingscommissie. 
  7. Op basis van het dossier en het verslag beslist de netoverstijgende beoordelingscommissie of het label ‘Oudervriendelijke School’ toegekend wordt. De commissie motiveert haar beoordeling in een beslissingsrapport.
  8. De school ontvangt het beslissingsrapport. Oudervriendelijke scholen ontvangen het label tijdens een uitreiking

 

De oudervriendelijke scholen krijgen een officieel certificaat en een vermelding op de website van de VCOV. De school mag deze eretitel vermelden op haar eigen website en in haar communicatie voor de duurtijd van de toekenning. Het label is geldig voor drie schooljaren. De kostprijs bedraagt 250 euro.
Indien je als school/oudervereniging graag een plexiplaat wil om aan de school op te hangen, kan je deze bestellen voor ongeveer 65 euro (inclusief verzendingskosten).

Meer informatie vind je in de informatienota en de visie en situering.

Alle documenten kunnen gedownload worden in de ouderinfotheek bij de dossiers onderwijs, deelrubriek 'label oudervriendelijke school'.  

   Minimaliseren