Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Skip Navigation Links

Federatie Limburg

   Minimaliseren

Nieuws uit Limburg

15 september 2016: Limburgse ouders treden in dialoog met Anne Verhoeven omtrent de nieuwe leerplannen

In september organiseerde de VCOV in Limburg een open federatieraad. Anne Verhoeven (Katholiek Onderwijs Vlaanderen) gaf eerst een kleine uitleg over ZILL, het nieuwe leerplanconcept voor de katholieke basisscholen in Vlaanderen: Waarom nieuwe leerplannen? Wat is nieuw en wat niet? Wanneer gaan scholen ermee aan de slag? En vooral … hoe worden ouders in dit verhaal betrokken?

Precies daarover ging de dialoog. Anne Verhoeven luisterde en kaderde. Zowel zij als de VCOV namen een aantal bezorgdheden en heel wat tips mee: zo horen we onder andere dat ouders graag willen weten wat er precies verandert aan het leerplan in hún school. Ook vragen ouders zich af hoe accenten in de leerplannen zichtbaar zijn opdat ze hun schoolkeuze daarop kunnen baseren. De invulling hangt alleszins af van de school zelfs, dit geldt ook voor bijv. rapporten.

De ouderraad kan de school alvast helpen bij deze invulling door als kritische vriend op te treden. Om de ouders uit de school te informeren wensen ouderraden input vanuit Katholiek Onderwijs Vlaanderen en VCOV.

Met dank aan de ouderraad van de Vrije Basisschool De Boomgaard in Hasselt om deze avond mogelijk te maken!

Binnenkort zal Anne Verhoeven ook te luisteren gaan op andere locaties in Vlaanderen. Ben je ook benieuwd en wil je je bezorgdheden ook kwijt: hou de activiteitenkalender in de gaten!

Als je bereid bent om vaker te deel te nemen aan dergelijke debatavonden: dit kan via onze federatieraden! Meer info: zie stem van ouders.

 

LEDEN FEDERATIERAAD 2016-2017

 

Danny Van Cranenbroek

   

Dankzij VCOV heb ik inzicht gekregen in ouderwerking. Ik leerde als kersvers voorzitter van het oudercomité alles over het schoolgebeuren en werking van het oudercomité.VCOV heeft een ruim aanbod aan info, vormingen, acties,…Het belangrijkste is dat ouders van verschillende ouderverenigingen ervaringen kunnen uitwisselen. Zo leren we het beste van mekaar. Tot één van de avonden in Limburg!

John Goossens

 

 

Samenwerken is een manier om activiteiten uit te breiden, diensten te introduceren en nieuwe kansen te ontwikkelen. Binnen de VCOV levert samenwerken vooral een belangrijke bijdrage aan het realiseren van strategische doelstellingen, doelstellingen die het schoolgebeuren enkel maar ten goede komen en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.
Sandra Alenteyns

   

 Samira Bochfraati

 
 

Theo Hamaekers

   
Robin Hendriks
 

 


 

     
 

 

    Word jij de nieuwe vrijwilliger? Kijk op "stem voor ouders"
           

Kalender Federatie Limburg

Kalender schooljaar 2016 – 2017

Open federatieraad 'Wat je moet weten over het nieuw leerplanconcept' op 13 september 2016 in Hasselt

Vorming 'het abc van het DPCC' op 15 september 2016 in Holsbeek

Oudercafé 'Ouders aantrekken en motiveren' op 6 oktober 2016 in Diest

Info- en gespreksavond 'Naar een nieuwe schoolraad in 2017' op 24 oktober 2016 in Donk (Herk-de-Stad)

Info- en gespreksavond 'Nieuwe voorzitters/actieve ouders in de ouderwerking' in november

Oudercafé 'De school in veiligheidsnood' op 6 februari 2017 in Maasmechelen

Oudercafé 'Verzekering van de ouderwerking' op 20 maart 2017 in Lummen

 

Surf naar de activiteitenkalender op de homepage voor meer info of om rechtstreeks in te schrijven!

 

   Minimaliseren