Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Skip Navigation Links

VCOV-aanbod 2018-2019

   Minimaliseren

Wat heeft de VCOV jou en je ouderwerking te bieden?

1. INFOAVONDEN VOOR ALLE OUDERS
In de 'Ouderacademie' vind je deskundige sprekers voor infoavonden op je school. Kies uit de thema's voor het basis- of secundair onderwijs en wij doen de rest! Aangesloten ouderverenigingen genieten van een korting.

2. GRATIS INFOAVONDEN VOOR DE OUDERWERKING


3. ERVARINGSUITWISSELING EN MEER
De VCOV organiseert oudercafés waar je andere ouderverenigingen kan ontmoeten om ervaringen uit te wisselen. We geven je er input over een actueel onderwerp en luisteren daarna naar jouw mening. Check de activiteitenkalender voor een avond in je buurt.

4. ACTIES VOOR OUDERS
In de rubriek 'Meer dan een feestcomité' vind je sensibiliseringsacties voor je school. Met deze acties kan de ouderwerking op een leuke manier belangrijke thema's zoals gezondheid, veiligheid en hygiëne onder de aandacht brengen.   

5. ADVIES EN BEMIDDELING
Heb je vragen over de ouderwerking of loopt het even moeilijk? Dan staat 'SOS ouders' je bij met raad en daad. Je kan bij ons terecht met al je vragen over het participatiedecreet, schoolkosten, rechten en plichten van ouders... 

6. LABEL OUDERVRIENDELIJKE SCHOOL
Je doorloopt met je school een proces om na te gaan hoe oudervriendelijk de school is. Sleep je het 'label oudervriendelijke school' in de wacht? Aangesloten ouderverenigingen genieten van een korting.

7. ONLINE INFORMATIE
Op de website www.vcov.be vind je heel wat informatie over ouderparticipatie. Voor aangesloten ouderverenigingen zijn er ook onderwijsdossiers, praktijkvoorbeelden en kant-en-klaar materiaal in de 'Ouderinfotheek'. 

8. BROCHURES
Alles wat je moet weten over participatie vind je in de brochure 'participatie op school'. Er zijn ook brochures over 'klasouders', 'moeilijk bereikbare ouders'...

9. NIEUWSBRIEVEN
Onze nieuwsbrieven zijn maandelijks een vaste waarde in je mailbox. Ouderlink bevat tips en info voor alle ouders; Ouderwijs is er voor ouderverenigingen en bevat informatie over actuele onderwijsthema's of belangrijke onderwerpen voor de ouderwerking. 

10. EEN STEM IN HET BELEID
De VCOV vertegenwoordigt de stem van ouders op verschillende fora. O.a. via de reflectiegroep vragen we de mening van ouders.

Aansluiten bij de VCOV voor het schooljaar 2018-2019 kan door overschrijving van 90 euro op het rekeningnummer BE30 7340 2895 4711 (BIC: KREDBEBB) met vermelding van je VCOV-schoolnummer
Dit nummer vind je in de mail met de uitnodiging tot betaling of via het VCOV-secretariaat

Aarzel niet ons te contacteren als je nog vragen hebt over het VCOV-aanbod of over onze werking!


 

   Minimaliseren