Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Skip Navigation Links

Nieuws van VCOV

   Minimaliseren
De Grote Voorleesdag - donderdag 14 december 2017


In het kader van de Voorleesweek van Iedereen Leest moedigden de drie ouderkoepels voor het vierde jaar op rij scholen en ouderwerkingen aan om De Grote Voorleesdag te organiseren. In meer dan 250 scholen kwamen ouders en grootouders voorlezen in de klas, onder een boom op de speelplaats, in het allerkleinste hoekje... Heel wat scholen bezorgden ons foto's van deze leuke dag! Je vindt ze op onze facebookpagina 'VCOV ouders @ school'. 

Wie ons bijzonder kon charmeren en weldra een boekenpakket in ontvangst mag nemen, kom je binnenkort te weten. Nog heel even geduld.

 

Met de steun van:

 
Koning Filip leest voor in VBS De Boomhut! - vrijdag 24 november 2017


Op maandag 20 november ging Koning Filip voorlezen in VBS De Boomhut te Kampenhout. Hij volgde er ook een workshop over voorlezen. De voorleesweek zal niet vlug vergeten worden!

 
Verslagen studiedagen - dinsdag 7 november 2017


Collega Mark maakte verslag van een boeiend panelgesprek aan de hand van filmfragmenten over gelijke kansen in onderwijs. Je vindt het verslag via deze link.

Ook een vorming over meertaligheid wekte zijn interesse.

Collega Theo volgde dan weer een studiedag rond diversiteit. Je vindt zijn verslag 'Omgaan met diversiteit in jouw organisatie/ouderwerking' via deze link.

 
Project 'Oefenkansen Nederlands' - dinsdag 12 september 2017


In februari 2017 lanceerde het Agentschap Integratie en Inburgering een projectoproep rond ‘Nederlands oefenen’. Ook de VCOV diende namens de drie officiële ouderkoepels een voorstel in en dit met succes!

Concreet gaat projectmedewerker Isabelle Ceuppens ouderwerkingen ondersteunen om 'oefenkansen Nederlands' te organiseren voor laaggeletterde en anderstalige ouders. Activiteiten van de ouderwerking zijn immers perfecte gelegenheden om op een ongedwongen manier Nederlands te oefenen in een vertrouwde omgeving.

Je leest er meer over in dit document.

 
VCOV-aanbod 2017-2018 - dinsdag 6 juni 2017

 
Bij de VCOV zijn de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar volop aan de gang! Deze link brengt je naar het VCOV-aanbod 2017-2018. Je ontdekt er in 10 punten waarom de aansluiting van jouw ouderwerking meer dan de moeite waard is. 

 
Verslag deradicalisering Vilvoorde - dinsdag 9 mei 2017

 
VCOV-collega Theo Kuppens lette goed op tijdens een workshop over deradicalisering. Ter inspiratie vind je hier het verslag.

Dit is een goede aanleiding om het thema bespreekbaar te maken op een vergadering van de ouderwerking.

 

   Minimaliseren