Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Skip Navigation Links

Nieuws van VCOV

   Minimaliseren
VCOV met vakantie - dinsdag 27 juni 2017

 
Wij zijn met vakantie van 10 juli tot en met 15 augustus. Het mailadres info@vcov.be wordt tussen het zonnekloppen en pootje baden door wel regelmatig opgevolgd.

Fijne vakantie en tot in september!
het VCOV-team

 
VCOV-aanbod 2017-2018 - dinsdag 6 juni 2017

 
Bij de VCOV zijn de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar volop aan de gang! Deze link brengt je naar het VCOV-aanbod 2017-2018. Je ontdekt er in 10 punten waarom de aansluiting van jouw ouderwerking meer dan de moeite waard is. 

 
Verslag deradicalisering Vilvoorde - dinsdag 9 mei 2017

 
VCOV-collega Theo Kuppens lette goed op tijdens een workshop over deradicalisering. Ter inspiratie vind je hier het verslag.

Dit is een goede aanleiding om het thema bespreekbaar te maken op een vergadering van de ouderwerking.

 
Studiereis naar Zweden - vrijdag 21 april 2017

 

Dankzij Erasmus+ kon VCOV-medewerker Karolien een opleiding volgen in Zweden en er kennismaken met het inclusieve onderwijssysteem.

Meer weten? Dat kan via deze presentatie of stuur een mailtje naar Karolien.

 
Winnaars Grote Voorleesdag - vrijdag 20 januari 2017


De winnaars van de Grote Voorleesdag zijn bekend!

 • BuO De Klimop Diksmuide
 • VBS Klavertje 3 Oostvleteren
 • VBS Sint-Aloyisiuscollege Ninove
 • VBS Sint-Paulus Gent Smidsestraat
 • VBS Sint-Jozefscollege Aarschot
 • VBS De Boomhut Kampenhout
 • VBS Sint-Vincentiusschool Hekelgem
 • VBS Mater Dei Wemmel
 • VBS Boekt Heusden Zolder
 • VBS De Klimtoren Meerle
 • Klein Seminarie Hoogstraten
 • Sint-Franciscusschool Turnhout


Een welverdiende proficiat!

 
Studiereis naar Finland - woensdag 23 november 2016

 

Dankzij het Erasmus+ programma volgde medewerker Karolien tijdens de herfstvakantie een internationale opleiding in Finland.

De titel van de cursus was 'Multi-professional networks in Finnish schools'. Het was een interessante kennismaking met het Finse onderwijssysteem en het multi-professionele team dat in elke school aanwezig is. Ouders worden er sterk betrokken bij het onderwijstraject van hun kind en het belang van de leerling staat centraal. 

Karolien maakte een presentatie van de studiereis. 

Meer info of vragen? Stuur een mailtje naar Karolien.

 
Columbus - vrijdag 18 november 2016


Columbus is een nieuw exploratie-instrument voor laatstejaars in het secundair onderwijs die overwegen de stap te zetten naar het hoger onderwijs. Deze online tool versterkt jongeren in hun studiekeuzeproces. De spiksplinternieuwe website staat sinds kort online: https://www.exploratietoolcolumbus.be/. Scholen kunnen zich nu al registreren om deel te nemen.

 
Ouders te gast bij de minister - donderdag 23 juni 2016


 

De ouderkoepels waren dinsdag 21/6, samen met enkele ouders, te gast bij Minister Crevits. We vroegen de Minister of scholen gestimuleerd kunnen worden om beter te communiceren met ouders over het pestbeleid. Ouders en ouderverenigingen kunnen een rol spelen bij preventie en aanpak van pesten. Minister Crevits beloofde ons om bij het begin van het schooljaar een oproep te doen naar scholen om ouders meer te betrekken en samen met hen het pesten aan te pakken.
Er komt ook een databank met materialen rond pesten zodat leerkrachten en CLB's beter ondersteund worden.
 

 
Vlaamse Bemiddelings- commissie - maandag 11 april 2016

 

Wil je je kind met specifieke onderwijsbehoeften inschrijven in een school en is er onenigheid over de noodzaak of de inhoud van het verslag van het CLB dat toegang geeft tot het buitengewoon onderwijs? Voortaan kan je terecht bij de Vlaamse Bemiddelingscommisie die bemiddelt op vraag van ouders, het CLB of de school.

Meer informatie hierover kan je vinden op de website van Onderwijs Vlaanderen via deze link.

 
De toekomst van het SO volgens 6216 ouders - donderdag 28 januari 2016


Op 26 januari overhandigde de VCOV het eindrapport over de bevraging aan Vlaams minister Hilde Crevits. Een bijzonder moment, wetende dat zovele ouders via ons hun stem wilden laten horen over de toekomst van het secundair onderwijs. Ouders willen wel degelijk betrokken worden, niet alleen bij de modernisering van het onderwijs, maar bij de schoolloopbaan van hun kinderen tout court. Het welzijn van onze jeugd komt als belangrijk punt naar voor, net zoals de vraag naar goede leerlingenbegeleiding en zorg op school. In de perstekst en de 10 aandachtspunten volgens ouders vind je nog meer resultaten. 6216 keer bedankt voor de medewerking! 

 

 

   Minimaliseren