Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Skip Navigation Links

Reflectiegroep

   Minimaliseren

Als ouderkoepel laten we de stem van ouders en ouderverenigingen van het vrij onderwijs horen. Die stem bereikt ons op verschillende manieren: via persoonlijke contacten van onze medewerkers met ouders, regelmatige bijeenkomsten met provinciale vrijwilligers, regionale oudercafés, ad hoc focusgroepen, bevragingen... Visies en standpunten groeien ook op de raad van bestuur en op het frequent overleg van onze medewerkers zelf.

Maar de VCOV wil meer!

Sinds 1 september 2012 bevragen we ouders en ouderverenigingen snel en efficiënt over actuele thema's via de reflectiegroep. Dit is een e-mailbestand dat we kunnen raadplegen, stellingen voorleggen, advies vragen...

Ieder mag in eigen naam reageren, maar het is natuurlijk sterker als het thema besproken kan worden op een bijeenkomst van de ouderwerking. Zo kunnen inhoudelijke thema's aangereikt worden.
Voor scholen met een moedergroep, of andere vorm van samenkomen van ouders, zien we een belangrijke rol weggelegd. Zij kunnen de thema's van de reflectiegroep voorleggen aan de aanwezige ouders en hen zo een stem geven. Indien gewenst, bekijken we samen hoe we dit concreet kunnen aanpakken. 

Om alles vlot te laten verlopen, beloven we steeds een korte toelichting over het thema, concrete vragen en een duidelijke deadline. Uiteraard gaan we jullie niet overstelpen met vragen!

Wil jij je engageren om de stem van ouders te laten horen? Teken dan in voor de VCOV-reflectiegroep via een mailtje naar Karolien. De verwerking zal steeds anoniem gebeuren.

Zo werk je mee aan de standpunten van de VCOV!

 

   Minimaliseren