Kan de afbeelding niet laden
Omschrijving

In het schooljaar 2021 - 2022 biedt de VCOV een 2-delige webinarreeks aan als pedagogische studiedag(en). Het thema is de samenwerking tussen school en ouders uit kansengroepen, meer specifiek de samenwerking over de extra zorg voor hun kind indien er een ondersteuningsnood wordt vastgesteld.

Deze 2-delige webinarreeks wordt op dinsdag 26 oktober aangeboden in één avondsessie. Deze verkorte versie is bedoeld voor ouders en andere geïnteresseerden aangezien de pedagogische studiedag(en) enkel voor schoolteams zijn.

Waarover gaat het concreet?
Onderzoek toont aan dat leerlingen uit kansengroepen minder zorg krijgen doorheen hun schoolloopbaan in vergelijking met leerlingen uit de middenklasse. Zowel schoolse kenmerken als kenmerken van de gezinnen bieden hiervoor verklaringen. Cruciaal blijkt een goede samenwerking en communicatie tussen school en ouders. De webinarreeks focust zich op deze samenwerking tussen school en gezinnen uit kansengroepen met een ondersteuningsnood. Normaal wordt in het eerste deel de theorie gesitueerd en komen we in het tweede deel tot praktische tips. Voor de avondsessie van 26 oktober beloven we een mix die een tipje van de sluier oplicht! 

Gelieve individueel in te schrijven voor 25 oktober.


Informatie:
  • 26/10/2021
  • 20:00 - 21:30
  • online
    online online
Routebeschrijving