Kan de afbeelding niet laden
Omschrijving

In het schooljaar 2021 - 2022 biedt de VCOV een 2-delige webinarreeks aan als pedagogische studiedag(en). Het thema is de samenwerking tussen school en ouders uit kansengroepen over de extra zorg voor hun kind. Hier focussen we op ouders met een lage socio-economische status en/of migratieachtergrond.

Deze 2-delige webinarreeks wordt op dinsdag 26 oktober aangeboden in één avondsessie. Deze verkorte versie is bedoeld voor ouders en andere geïnteresseerden aangezien de pedagogische studiedag(en) enkel voor schoolteams zijn.

Waarover gaat het concreet?
Onderzoek toont aan dat leerlingen uit gezinnen met een lage socio-economische status en/of migratieachtergrond gemiddeld minder zorg krijgen doorheen hun schoolloopbaan. Zowel schoolse kenmerken als kenmerken van de kansarme gezinnen bieden hiervoor verklaringen. Cruciaal blijkt een goede samenwerking en communicatie tussen school en ouders. De webinarreeks focust zich op deze samenwerking tussen school en gezinnen uit kansengroepen met een ondersteuningsnood. Voor deze avondsessie beloven we een mix van theorie en praktische tips! 

Gelieve individueel in te schrijven voor 25 oktober.


Informatie:
  • 26/10/2021
  • 20:00 - 21:30
  • online
    online online
Routebeschrijving