Ouders bevragen over wat zij waarderen aan een leraar

Zoeken

Ouders bevragen over wat zij waarderen aan een leraar

In de gouden driehoek 'ouders - kind - leraar' staat het kind centraal: ouders en leraar ondersteunen het kind vanuit verschillende hoeken. De driehoek symboliseert dat leraren en ouders samen werken aan de ontwikkeling van het kind. Ze hebben elkaar nodig om optimale leer- en ontwikkelingskansen te creƫren. Om een goede samenwerking te realiseren, is het (o.a.) belangrijk dat de school weet wat ouders waarderen aan een leraar. Wat vinden de ouders van onze school belangrijk?

De VCOV stelde een laagdrempelige, kant-en-klare bevraging op die scholen kunnen gebruiken om hun ouders te bevragen. Ouders duiden met enkele muisklikken aan welke eigenschappen van een leraar zij het belangrijkst vinden. De resultaten van de bevraging worden achteraf in een overzichtsdocumentje aan de school bezorgd.

Hoe ziet de bevraging eruit?

De bevraging is opgesteld in een specifiek programma voor bevragingen. Ouders komen hier via een link terecht. Daar beantwoorden ze de vraag:

Waarom geef jij een leraar een ?? Duid aan welke 3 dingen jij het belangrijkst vindt. De leraar van mijn kind...

en dan volgt er een opsomming van een aantal eigenschappen (bv. enthousiast, eerlijk...). In een open vraag kunnen ouders ook nog een reactie kwijt.


Hoe gaat het in zijn werk?
  1. We personaliseren de bevraging voor de school/ouderwerking, dit wil zeggen dat het logo toegevoegd wordt. Ook kleine aanpassingen aan de vraag zijn mogelijk.
  2. De school bezorgt via e-mail de link naar de bevraging aan alle ouders.
  3. De ouders vullen anoniem de bevraging in.
  4. De resultaten van de bevraging worden in een overzichtsdocument bezorgd aan de school/ouderwerking. 

Prijs
Aanvragen

Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven