Durf jij nee te zeggen?

Zoeken

Inhoud:

Elk kind is van nature weerbaar! Die weerbaarheid wordt echter al vroeg op de proef gesteld. Kinderen ervaren van in de wieg dagelijks dat hun omgeving, en de mensen die daarin rondlopen, dingen doen of zaken van hen eisen die niet zo goed zijn voor hen. Gelukkig ontdekken ze heel wat passende manieren om hiermee om te gaan. Het is boeiend om te zien hoe ieder kind zijn unieke vorm van weerbaarheid ontwikkelt. Soms gaat het echter fout en komt de aangeboren weerbaarheid onder druk. Prestatiedruk, een gebrek aan ruimte om rustig thuis te komen in de wereld, een nare ervaring die door het hoofd van kinderen blijft spoken,… maken de ontwikkeling van weerbaarheid niet altijd makkelijk voor kinderen. En dan hebben ze volwassenen nodig die hen daarbij kunnen ondersteunen en begeleiden.
Op deze avond zullen we stil staan bij het begrip weerbaarheid. Wat is dat precies? Hoe ontwikkelt zich dat en hoe kunnen we de weerbaarheid van onze kinderen ondersteunen. We werpen daarbij een kritische blik op de huidige maatschappij. Het is nuttig het zicht wat te verruimen op wat zoal van invloed is op je kind. En vooral om te gaan kijken wat je binnen jouw mogelijkheden kan doen om de ontwikkelingskansen te vergroten. Vermits kinderen beter zijn in het nabootsen van ouders dan in te doen wat ze zeggen, is het wel handig dat je als ouder ook weerbaar gedrag voorleeft. Zonder een antwoord te kunnen geven op alle vragen, wil deze avond vooral inspiratie bieden in het omgaan met de weerbaarheid van je kind. Vele praktische voorbeelden maken dat er voldoende ruimte zal zijn om er dingen van jezelf in te herkennen.

Klik hier voor een filmpje.
Spreker:

Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant: Jürgen Peeters

Regio Oost- en West-Vlaanderen: Hilde Leonard

Annulatiekost:

20% van het factuurbedrag
(De prijs is onder voorbehoud van wijzigingen. Afhankelijk van de spreker kan de prijs wijzigen per schooljaar of kalenderjaar)


Verplaatsingskosten

Jürgen Peeters:
Leden: € 400, Niet-leden: € 500

+ verplaatsingskosten: € 0,35/km (woonplaats Vosselaar). 

OF

Hilde Leonard:
Leden: € 300, Niet-leden: € 450

+ verplaatsingskosten € 0,35/km (woonplaats Scheldewindeke)

Deze vorming kan op vraag ook doorgaan via een online platform (max. 75 deelnemers)

Wij zorgen voor:

* Powerpoint op cd-rom en/of USB-stick


Jij zorgt voor:

•    Computer/laptop, beamer en projectiescherm
•    Geluidsapparatuur (microfoon, speakers)


Prijs
Aanvragen

Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven