Gezag vanuit verbinding

Zoeken

Gezag vanuit verbinding

Hoe streng mogen we nog zijn? Wat mag ik nog eisen van mijn kind? En wat als mijn kind niet doet wat ik van hem of haar verwacht? Mag ik mijn kind straffen, of moet ik vooral veel praten? Wat als dit niet helpt en mijn kind gewoon zijn eigen zin doet of de strijd aangaat? Ik voel me soms zo machteloos!
Gezag is in deze tijd geen evidentie meer: niet voor ouders, niet voor leerkrachten en andere opvoeders. Tijdens deze ouderavond proberen we je de weg te wijzen via het gedachtegoed rond ‘Nieuwe Autoriteit’ van Haim Omer.
‘Nieuwe Autoriteit’ staat voor een hedendaagse vorm van gezag, met de focus op aanwezigheid en relatie, zelfcontrole, het vermijden van escalatie, het uitbouwen van steunnetwerken (ouders en school!) en waakzame zorg. Niet boven of naast het kind, maar vanuit een volhardende aanwezigheid: "het is mijn taak", "ik kan niet toelaten" en "ik houd vol".
Na een inspirerende inleiding met tal van voorbeelden, is er ruimte voor uitwisseling en vragen. In de vragenronde krijgt u heel wat tips mee om thuis toe te passen.


Doelgroep:

Voor alle ouders van de school en het schoolteam.


Spreker:

Een medewerker van het Vormingsnetwerk Nieuwe Autoriteit en Geweldloos verzet op School (www.NAGVopschool.be)

Locatie:

Op locatie of online

Verplaatsingsvergoeding:

€0.40/km


Annulatiekost:

20% van het factuurbedrag
(De prijs is onder voorbehoud van wijzigingen. Afhankelijk van de spreker kan de prijs wijzigen per schooljaar of kalenderjaar)Wij zorgen voor:
  • Presentatie met filmmateriaal op USB-stick


Jullie zorgen voor:
  • PC/laptop, beamer en een projectiescherm
  • Geluidsapparatuur (boxen en speakers)Prijs
Aanvragen

Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven