Digitale privacy en omgaan met sociale media

Zoeken

Digitale privacy en omgaan met sociale media

Kinderen zijn steeds jonger wanneer ze hun eerste stappen op het internet zetten. Net zoals ouders en leerkrachten in het echte leven een voorbeeldfunctie hebben, moeten ze ook online betrokken zijn en een goede begeleiding bieden. Deze begeleiding bestaat uit weten wat kinderen online doen, welke sites ze bezoeken, hoe ze zich online gedragen en meegeven wat kan en wat niet kan.
 
Deze informatieve lezing gaat over kinderen en jongeren en de digitale cultuur waarin ze opgroeien. We krijgen een beeld van de cyberbiotoop waarin ze dagelijks leven en dingen beleven. De mogelijke gevaren van onbezonnen of onverantwoord gebruik van mobiele technologie en sociale netwerken worden toegelicht. 

Met nuttige tips en de juiste werkmiddelen wapenen we ouders, kinderen en jongeren tegen pestkoppen, stalkers, valse vrienden, reclame en andere ongepaste informatie.

Spreker:

Ermelinda Hajdari is een gedreven digitale marketeer en voorstander van technologie en verandering. Als marketeer helpt ze bedrijven om een competitief voordeel te halen uit technologie, in een snel veranderende, hyper-geconnecteerde wereld. Ze deelt al vier jaar haar kennis en expertise met leerlingen, ouders en scholen om hen bewust te maken van en warm te maken voor digitalisering, de technologische trends en de positieve verandering daaraan verbonden. Ze doet dit via vormingen, inspiratiesessies en ideation workshops voor kinderen, ouders en leerkrachten. Ermelinda is eveneens campagne manager voor het project #Sociaalstechool, een initiatief van vzw sCooledu.

Doelgroep:

Voor alle ouders van de school en het schoolteam.

Verplaatsingsvergoeding:

€0.43/km (vanuit Antwerpen) 

Annulatiekost:

20% van het factuurbedrag
(De prijs is onder voorbehoud van wijzigingen. Afhankelijk van de spreker kan de prijs wijzigen per schooljaar of kalenderjaar)

Locatie:

Op locatie of online

Wij zorgen voor:

* Powerpoint op cd-rom en/of USB-stick
* Laptop

Jij zorgt voor:

* Beamer en een projectiescherm
* Indien nodig geluidsapparatuur (microfoon, speakers)


Prijs
Aanvragen

Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven