Praten met ouders uit kansengroepen over zorg

Zoeken

Praten met ouders uit kansengroepen over de extra zorg voor hun kind ---> NIEUW VANAF SEPTEMBER 2021!

Dit is een 2-delige webinarreeks over samenwerken met ouders uit kansengroepen rond de extra zorg voor hun kind. Onderzoek toont aan dat leerlingen uit kansengroepen minder zorg krijgen doorheen hun schoolloopbaan in vergelijking met leerlingen uit de middenklasse. Zowel schoolse kenmerken als kenmerken van de kansarme gezinnen bieden verklaringen hiervoor. Cruciaal blijkt een goede samenwerking en communicatie tussen school en ouders. Deze webinar focust zich dan ook op de samenwerking tussen school en gezinnen uit kansengroepen met een ondersteuningsnood.

Deel 1: situering en theorie
We bespreken kansengroepen op jullie school via een stellingen- en rollenspel. Vervolgens kijken we naar onderzoeksresultaten over de samenwerking tussen ouders uit kansengroepen en schoolactoren in de vormgeving van extra zorg voor hun kind.
Deel 1 kan ook op zich gegeven worden, zonder het vervolg van deel 2.

Deel 2: praktische tips
Via verschillende reflectieoefeningen en een rollenspel komen we tot belangrijke praktische tips voor het praten met ouders uit kansengroepen over de extra zorg voor hun kind. De praktische tips worden afgetoetst aan bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek. Ook de rol van ouderwerkingen komt aan bod.
Deelname aan deel 1 is niet vereist voor deelname aan deel 2.


Spreker

VCOV-medewerker

Doelgroep

Schoolteams uit het gewoon en buitengewoon basis- en secundair onderwijs


Locatie

online (via MS Teams)

Aantal deelnemers

minimum 9 – maximum 100


Prijs
Aanvragen

Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven