Hoe nemen we ouders mee?

Zoeken

Omschrijving

Scholen en ouders zijn partners. Toch is het niet vanzelfsprekend om elkaar te ontmoeten. Verscheidene factoren en drempels maken het moeilijk om ouders in school te krijgen. Via interactie, inleving, oefeningen en informatie proberen we een zicht te krijgen op wat maakt dat ouders zich minder betrokken voelen of participeren.

De vorming is opgebouwd rond 3 thema’s en deels gebaseerd op de brochure: ‘Hoe nemen we alle ouders mee?’. Het opzet is interactief en informatief.

Een VCOV-medewerker begeleidt de vorming en geeft informatie vanuit de expertise die de VCOV doorheen de jaren heeft opgebouwd. Enkele methodieken tijdens de vorming leerden de VCOV-medewerkers kennen tijdens internationale opleidingen die we mochten volgen via Erasmus+. Het Erasmus+ project is mee gefinancierd door de Europese Unie en gesteund door Epos, het nationaal agentschap voor het Erasmus+ programma in Vlaanderen. 

TIP: Samenwerking op het niveau van de scholengemeenschap of met andere ouderverenigingen kan verrijkend zijn.


Doelgroep

Deze vorming bieden we aan voor ouderverenigingen en/of schoolteams.

·     

·        


Spreker

VCOV-medewerker

Locatie

De vorming vindt bij voorkeur plaats op school. Indien de veiligheidsmaatregelen dit vereisen of indien de groep dit wenst, voorzien we de vorming online via een digitaal platform.

Aantal deelnemers

min. 12

max. 50


Wij zorgen voor:

laptop en beamer

presentatie

materiaal eigen aan de vorming

Jij zorgt voor:

projectiescherm

de zaalopstelling: groepen van 6 (min. 5)Prijs
Aanvragen

Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven