Een leeswagen op de speelplaats

Zoeken

Dit document is enkel zichtbaar voor leden van de VCOV.
Word nu lid
Een leeswagen op de speelplaats

De Vrije Basisschool Hundelgem kocht met de opbrengst van de pannenkoekenslag een gloednieuwe pipo-wagen en richtte die in als leeswagen.

Om het lezen bij kinderen nog meer in te burgeren kwam directeur Christa op het idee om een pipo-wagen aan te kopen en deze aan de rand van de speelplaats te plaatsen.

Er werd een pannenkoekenslag georganiseerd om dit te bekostigen. Dit werd naar de pannenkoekeneters ook zo gecommuniceerd.

De wagen werd aangekocht en kwam aan in een bouwpakket. Met hulp van enthousiaste ouders en grootouders werd het bouwpakket geassembleerd.

De kinderen die dat willen kunnen zich tijdens de pauze rustig afzonderen om te lezen. Voor de warmste dagen werd er een terrasje gemaakt voor de wagen.

Context van de school en actoren

De Vrije Basisschool in Hundelgem is een typische dorpsschool in het centrum van het dorp. De school kan steevast rekenen op een flink aantal ouders én grootouders als ze hulp nodig heeft.


Waarom vindt de VCOV dit goed?

Een eigen leesplek zorgt voor een veilige, vertrouwde omgeving die het lezen bij kinderen bevordert en inburgert. Bovendien werden ook de ouders en de grootouders betrokken bij dit project.


Gouden tips

•    Richt een opbrengstactiviteit in om de leeswagen te bekostigen.
•    Communiceer ook dat de opbrengsten hiervan zullen aangewend worden voor dit specifieke project.
•    Betrek de ouders én de grootouders voor hulp (tijdens de activiteit of tijdens bouw van de wagen).

Contactgegevens voor meer info

VBS Hundelgem
Hundelgemsebaan 96
9630 Hundelgem
https://www.basisschoolhundelgem.be/ 

Feedback geven