Winnaars Grote Voorleesdag 2018

Zoeken

Winnaars Grote Voorleesdag 2018

Van 19 tot en met 23 november 2018 organiseerden de drie ouderkoepels de Grote Voorleesdag voor ouders op school.

Van De Panne tot in Maasmechelen gingen ouders en grootouders voorlezen op de school van hun (klein)kind. 

De actie was een groot succes!  Scholen en ouderwerkingen die een foto of verslagje stuurden, maakten kans op een prachtig boekenpakket!  Dank ook aan de uitgeverijen die deze actie steunen. 

Dit zijn de winnaars van een boekenpakket! Zij mogen binnenkort een bezoekje verwachten van een VCOV-medewerker.

VBS Kameleon Oppuurs
GVLS Sint-Luciaschool Rijkevorsel
De Puzzel Hoboken
VBS Sint-Jan Tisselt
De Krinkelrups Zwijndrecht
De Horizon-’t Spoor Baarle-Hertog
De Bladwijzer Genk
Het Blavierke Sint-Truiden
Picardschool Beringen
Sint-Jan Berchmansschool Viversel
VKS Pagadder Heusden-Zolder
VBS Sint-Joris-Weert
VBS De kleine Wereld Asse
VBS Ursulinen Mechelen
VBS De Vlieger Hofstade
VBS De knipoog Rummen
Boodschapinstituut Schaarbeek
VBS De Eeckberger Sint-Gillis-Waas
Sint-Catharina lagere school in Sinaai
BuLO Sint-Jozef in Gent
VBS Sint-Lievens Gent
VBS Rieme-Ertvelde
VBS Seulestraat Nieuwkerke
VBS De Graankorrel Geluwe
VBS Sint-Lutgardis Westende
VBS Sint Amands Noord Kortrijk
VBS OLVA De Meersen Brugge


Reacties van scholen en ouderverenigingen
- Alle klassen deden mee en er kwamen heel wat voorleesouders en –grootouders opdagen.  Fijne reacties, leuke middag… voor herhaling vatbaar!
- Op onze school werd er in alle klassen heel veeeeeeel voorgelezen! Elke dag was er een voorleesalarm. De kinderen konden niet wachten tor ze dit hoorden.
Ook hebben we heel veel mama’s, papa’s, oma’s en opa’s gezien die kwamen voorlezen! Het was weer geslaagd!
- Alle kinderen mochten één van de 9 thema's kiezen en gingen dan op verkenning door de school op zoek naar hun gezellig en mooi versierd vertelhoekje. Enthousiaste ouders, grootouders,... trokken onze kleuters mee in een wondere wereld.
Daarna ging iedereen moe maar voldaan en vol betovering huiswaarts. Trots op de organisatie van onze Ouderraad en dankbaar voor de inzet van zovele (groot-)ouders.
- De kinderen kwamen donderdagavond in pyjama, met een deken en knuffel naar ons verhalenkasteel. Voor de ouders hadden we een echte leesbar voorzien. Ook zij mogen verwend worden!
- De kinderen van onze school beleefden een fantastische week. Verschillende ouders en grootouders kwamen naar onze klassen toe om voor te lezen. Zowel onze jongste kleuters als onze oudste zesdeklassers genoten met volle teugen van deze voorleesweek.
- Na het voorleesmoment werden de kinderen getrakteerd op lettersoep. Dat heeft gesmaakt!
- Na het grote succes van vorig schooljaar stonden dit jaar de mama’s en oma’s in de kijker. We hopen dat alle mama’s en oma’s nog lang blijven voorlezen aan hun (klein)kinderen. Na het voorlezen kregen ze van hun eigen (klein)kind een medaille in de vorm van een ster. Dit hadden ze verdiend!
- Ouders, grootouders, tantes,... werkelijk iedereen werd door de voorleesweek uitgedaagd om voor te komen lezen. We willen jullie danken om ons ook warm te maken voor de voorleesweek
- Ook dit jaar hebben de school en de ouderraad de handen in mekaar geslagen om opnieuw iets supertofs te maken van de voorleesweek. We mochten rekenen op maar liefst 28 dorpsgenoten, ouders, opa's, oma's,... die wilden voorlezen aan de kleuters en leerlingen.  Daarnaast kwamen er nog 7 kleintjes meeluisteren op school (de jongste was 2 maanden, de oudste 13 maanden).
- We hadden een Berberse mama die in haar moedertaal vertelde bij een prentenboek. Dat de kinderen de taal niet letterlijk verstonden, bleek geen hindernis om toch mee op te gaan in het mooie verhaal.
- Ik kan honderden foto's opsturen want iedere dag in voor- en namiddag lezen er veertien dagen aan één stuk ouders, grootouders en sympathisanten voor in alle kleuter- en lagere schoolklassen. We hebben ook de nieuwe burgemeester van Brugge kunnen strikken om voor te lezen uit Opa Pettson.
- Het was voor de 5e keer op rij weer een  gigantisch succes . Alle voorlezers werden achteraf getrakteerd op een glaasje bij de directeur.
- Deze week werd onze snoezelzolder omgetoverd tot voorleeszolder! Ouders uit alle klassen komen voorlezen! Ongelooflijk genieten... zowel kind als ouder als leerkracht! Zaaaaalig!!!