Bezoek de SID'ins

Zoeken

Bezoek de SID'ins

De centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) en het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming organiseren SID-ins in de 5 Vlaamse provincies. Laatstejaars secundair onderwijs kunnen op een studie-informatiedag (SID-in) kennismaken met een brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden.

De verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen geven informatie over hun opleidingen en andere studiemogelijkheden. Op de SID-in's krijg je ook informatie over een aantal beroepssectoren. Je kan er terecht met vragen over wat beroepen inhouden, over mogelijke tewerkstelling en over verdere opleiding in bedrijven en organisaties.

Aan een stand van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) krijg je inzicht in de arbeidsmarkt en verneem je wat je als jonge werkzoekende te doen staat.

De beroepeninformatie is interessant als je meteen wil werken na het secundair onderwijs, maar ook als je verder studeert!

Op donderdag en vrijdag kan je de beurs met je klas bezoeken. Op zaterdag kan je een vrij bezoek brengen. Ook ouders zijn heel erg welkom! Met de instapbrief informeren scholen ouders van leerlingen uit het laatste jaar secundair onderwijs. Voor anderstalige ouders is de instapbrief in 12 talen vertaald. De vertalingen mogen enkel verspreid worden met de originele Nederlandstalige brontekst 'Instapbrief SID-in ouders'. 


10 - 12 januari 2019    Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest  -  Brabanthal

17 - 19 januari 2019    Oost-Vlaanderen  -  Flanders Expo (Hal 1)

24 - 26 januari 2019    West-Vlaanderen  -   Kortrijk Xpo (Hal 4)

31 januari - 2 februari 2019    Antwerpen  -  Antwerp Expo (Hal 4)

14 -16 februari 2019      Limburg  -  Limburghal (Hal A en B)
 
 

Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven