Charter voor gezonde, evenwichte en duurzame schoolmaaltijden ondertekend

Zoeken

Op 30 april 2019 ondertekende coƶrdinerend directeur Theo Kuppens namens de VCOV een nieuw charter voor gezonde, evenwichtige en duurzame schoolmaaltijden. Het charter ondersteunt het voedingsbeleid in scholen met de nadruk op gezondheid in combinatie met duurzaamheid. De ondertekening gebeurde door de Unie van Belgische Cateraars, verschillende cateraars, Horeca Vlaanderen, het Vlaams Instituut Gezond Leven, Rikolto, de onderwijsverstrekkers en de koepels van ouderverenigingen samen met Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Ook Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen schaart zich achter het charter.

In het persbericht lees je: "Het charter kwam tot stand door de Vlaamse ministers bevoegd voor Onderwijs en Volksgezondheid, cateraars, de Unie van Belgische Catering en Horeca Vlaanderen. Het wordt mee gedragen door de onderwijsverstrekkers en de koepels van ouderverenigingen. Die laatste staan mee in voor de verspreiding van de richtlijnen en de goede praktijkvoorbeelden en ze zorgen mee voor een draagvlak en de participatie van ouders. Experten zoals het Vlaams Instituut Gezond Leven en Rikolto engageren zich om mee te versterken en te ondersteunen."

Het volledige bericht vind je op: http://www.hildecrevits.be/nieuws/charter-voor-gezonde-evenwichtige-en-duurzame-schoolmaaltijden-/

        

(foto facebookpagina Hilde Crevits)
Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven