Coronavirus

Zoeken

VCOV-info
VCOV-materiaal over CORONA kan je vinden in de ouderinfotheek:

https://www.vcov.be/ouderinfotheek/materiaal-voor-ouders-in-Coronatijden


Info over de start van het schooljaar 2020-2021

Het volledige onderwijs (gewoon en buitengewoon basis- en secundair, hoger, volwassenen- en deeltijds kunstonderwijs) is op 1 september 2020 gestart in pandemiefase geel met grote waakzaamheid. Enkel in gemeenten waar de pandemiesituatie acuut is, kan worden overgeschakeld naar fase oranje. Aan elk pandemieniveau zijn er concrete veiligheidsmaatregelen gekoppeld.

In het secundair onderwijs dragen leerlingen en leraren een mondmasker in de klas. In openlucht of bij sportactiviteiten is dit niet nodig. De aanwezigheid van niet-essentiƫle derden wordt beperkt. Ook de aanwezigheid van ouders op school moet vermeden worden. Extra-murosactiviteiten zullen al zeker tijdens het eerste trimester opgeschort worden.

Het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming bundelt alle informatie op Onderwijs.vlaanderen.be. Je vindt er ook veelgestelde vragen voor ouders.

Ouderparticipatie vanaf 1 september 2020Bevraging van ouders over de start van het nieuwe schooljaar (17 juni 2020)
De VCOV stelde in juni een bevraging op om na te gaan hoe ouders de start van het nieuwe schooljaar zien. Bijna 3000 ouders vulden op enkele dagen tijd de bevraging in: 2076 ouders met kinderen in het basisonderwijs en 814 ouders met kinderen in het secundair onderwijs. Benieuwd naar de resultaten? Klik hier.

Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven