STIP IT - Samen Tegen Iemand Pesten

Zoeken

Move tegen pesten: STIP IT - Samen Tegen Iemand Pesten

Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten willen alle kinderen en jongeren - en bij uitbreiding iedereen die sympathie heeft voor de Move tegen pesten - overtuigen dat pesten heel fout is. Op Ketnet.be kunnen ze een Manipest ondertekenen waardoor ze plechtig beloven zich aan vier heel belangrijke afspraken te houden die pesten tegengaan. Als ze dat Manipest ondertekend hebben, mogen ze stippen op hun hand tekenen. Want vanaf dat moment zijn ze besmet met het Antipestvirus en kunnen ze het ook doorgeven. Op vrijdag 1 maart volgt de apotheose van de actie: een Antipestival. Met onder meer optredens van Regi en Tourist Le MC. Tijdens het Antipestival reikt Ketnet voor het eerst een Move tegen pesten-award uit.

Het Manipest

Het Manipest is een een online pagina op Ketnet.be. Wie het Manipest ondertekent, belooft om vier afspraken rond pesten na te leven:
1.    Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen!
2.    Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
3.    Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
4.    Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.
Kinderen die het Manipest ondertekend hebben, worden besmet met het Antipestvirus.

De Vlaamse Week tegen pesten

De Vlaamse Week tegen pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet en Awel, het aanspreekpunt voor kinderen en jongeren. De Vlaamse Week tegen pesten wordt telkens georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie, dit jaar van vrijdag 22 februari tot vrijdag 1 maart. Kinderen, leerkrachten, scholen, jeugdbewegingen, sportverenigingen... zetten allemaal hun beste beentje voor om pesten een halt toe te roepen. Die week gaat extra aandacht naar al deze waardevolle initiatieven. Via de organisatie van de Vlaamse Week tegen pesten biedt het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten alle betrokkenen een platform om hun initiatieven aan de buitenwereld te tonen.

Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven