De Grote Voorleesdag - nov 2019

Zoeken

Persbericht: De Grote Voorleesdag 2019

Van 18 tot en met 22 november 2019 organiseren de ouderkoepelverenigingen GO! ouders, KOOGO en VCOV de Grote Voorleesdag voor ouders op school. Het is al de 6e keer op rij dat ze dit doen!

De Grote Voorleesdag valt in de Voorleesweek van Iedereen Leest. Scholen kunnen zelf kiezen op welke dag ze ouders uitnodigen om te komen voorlezen. Soms zitten de kinderen lekker onderuitgezakt achter hun bank naar een verhaaltje van mama of papa te luisteren, soms werken ze klas- of zelfs schooldoorbrekend. Een groep kinderen die op het kerkhof naar een griezelverhaal luistert terwijl een andere groep met de bewoners van het rusthuis van een sprookje geniet, het gebeurt allemaal. De enige voorwaarde is dat het ouders (of grootouders) zijn die voorlezen.

Op deze manier worden verschillende doelen bereikt: kinderen beleven plezier in voorlezen terwijl de ouders op een fijne manier betrokken worden bij het schoolleven. Dit verlaagt de drempel om naar de school te stappen wanneer het misschien niet zo goed loopt.

Benieuwd welke scholen in de buurt deelnemen? Kijk dan eens op deze kaart!

GO! ouders -  Timothy Van Raemdonck - 02 790 94 20
KOOGO - Ann Staes – 0479 37 51 50
VCOV – Karolien Bouchet – 0479 07 59 45


Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven