Emotionele intelligentie: wollig of wetenschap?

Zoeken

Emotionele intelligentie: wollig of wetenschap?

Er is meer nodig in het leven dan wat we leren op school. Wil je gelukkig en gezond blijven, dan is een flinke dosis emotionele intelligentie belangrijk. Mentaal welzijn van jongeren, een gapend gat in ons onderwijs? Expert Elke Keersmaekers gaat er dieper op in in een inspiratiesessie, door een antwoord te geven op volgende vragen:
Hoe kan ‘Emotionele intelligentie’ jongeren helpen om te gaan met stresssituaties om veerkrachtig in het leven te staan? Hoe kunnen jongeren zich bewust worden van hun emoties, ze benoemen en kanaliseren, om zo de touwtjes van hun leven in handen te nemen, met de nodige zelfbeheersing? Welke tools kunnen onze jongeren dus aanwenden om hun emoties te reguleren? Hoe kunnen we hen helpen bij gevoelens van eenzaamheid, nu de coronapandemie de identiteitsontwikkeling van de jongeren verstoort door de beperking van sociale contacten?
Allerlei vragen die de moeite waard zijn om er even bij stil te staan. Ze worden benaderd met een concrete en praktische insteek, vanuit de vaste overtuiging dat investeren in de mentale weerbaarheid van jongeren loont.

Spreker

Elke Keersmaekers is classica en docente secundair en hoger onderwijs, waar ze lesgeeft in de lerarenopleiding. In september 2019 richtte ze op haar secundaire school een keuzevak ‘Emotionele intelligentie’ in. Als classica duikt ze de geschiedenis in om de filosofische wijsheden over ‘Emotionele intelligentie’ uit de klassieke oudheid te linken aan hedendaagse life skills. In september 2021 werd haar boek ‘Emotionele intelligentie voor jongeren’ door Lannoo uitgegeven. In haar lezingen neemt ze het boek als leidraad om jongeren en hun ouders wegwijs te maken in deze materie om zo veerkrachtiger in het leven te staan.


Doelgroep

Ouders van jongeren uit het secundair onderwijs (vooral 2de en 3de graad)

Verplaatsingsvergoeding

€0,40/km(vanaf Turnhout)

Annulatiekost

20% van het factuurbedrag

(De prijs is onder voorbehoud van wijzigingen. Afhankelijk van de spreker kan de prijs wijzigen per schooljaar of kalenderjaar.)

De spreker zorgt voor:

presentatie op stick (eventueel ook laptop)

Jij zorgt voor:
  • Aangesloten PC/laptop, beamer
  • Projectiescherm
  • Indien nodig: geluidsapparatuur (microfoon)
  • Indien mogelijk: internetverbinding


Prijs
Aanvragen

Heb je een vraag voor VCOV? Contacteer ons!

Feedback geven