Samen sterk: ouderraad en schoolteam werken samen aan een nieuwe speelplaats

Zoeken

Dit document is enkel zichtbaar voor leden van de VCOV.
Word nu lid
Samen sterk: ouderraad en schoolteam werken samen aan een nieuwe speelplaats

De ouderraad van de VBS Sint-Vincentius in Nevele hecht veel belang aan een groene en aangename speelplaats.  Samen met de school realiseerden ze een indrukwekkend speelplaatsproject waarvan de uitwerking gespreid werd over verschillende schooljaren.
Na een bevraging van de leerlingen via de leerlingenraad, een bevraging van de ouders via de maandelijkse nieuwsbrief en een rondvraag bij de leerkrachten werd er een ‘werkgroep speelplaats’ opgericht.  In deze werkgroep zitten zowel leerkrachten als ouders.  De transformatie van de speelplaats werd een meerjarenproject.  

Wat werd er gerealiseerd: schooljaar 2019-2020?

-    Een stuk verharde speelplaats vooraan werd behouden zodat er voldoende plaats is om rond te lopen, basket te spelen en te voetballen. 
-    Er kwamen houten banken voor de kinderen die op zoek zijn naar een rustig hoekje
-    Er werden bloembakken geplaatst met vaste planten
-    Op de muur van de peuterklas kwam een groeimeter in de vorm van een boom
-    De speelplaats werd opgesmukt met kleurrijke boekentasrekken
-    De palen werden geverfd als potlood
-    Er werden verschillende krijtborden aangebracht waarop creatieve leerlingen kunnen tekenen. Op één bord werd het schoollied aangebracht met een tekening van Vincentje en Pip.  Het symbool van de school is een boom, Vincentje genaamd. In de boom woont een musje, Pip. 
-    Heraanleg van het voetbalveld met een natuurlijk grasveld en een vernieuwde afsluiting naar de buren.  Met knutselvake Roger maakten de leerlingen in het atelier nieuwe doelen

Hoe werden de (groot)ouders betrokken?
o    Na de bevraging van de ouders gaven enkele ouders aan graag te willen helpen bij de aanleg en het uitdenken van de nieuwe speelplaats.  Hierdoor ontstond de ‘werkgroep speelplaats’.
o    De kluswerken gebeurden in de (corona)zomer van 2020, met de inzet van verschillende ouders en leerkrachten.  Ook ouders die geen lid waren van de ouderraad hielpen mee bijv. timmerwerken aan de boekentasrekken.
 

Wat werd er gerealiseerd: schooljaar 2020-2021?