Speelplaats en ouderwerking: verzekeringen

Zoeken

Dit document is enkel zichtbaar voor leden van de VCOV.
Word nu lid
Speelplaats en ouderwerking: verzekeringen

Bij een speelplaatsproject moet je met veel aspecten rekening houden. De verzekering is daarbij essentieel! Werk je met professionals of met vrijwilligers? Wiens (klus)materiaal wordt gebruikt? Dat van de school, van de professionals, of dat van de ouders zelf? Hoe zit het met de verzekering én de keuring van (speel)materialen die geschonken worden door de ouderwerking?

- Zorg dat het materiële én de medewerkers goed verzekerd zijn.

In principe zijn enkel de activiteiten die worden georganiseerd door de school verzekerd via de schoolpolis. Ouders zijn dan vrijwilligers van de school.  De schoolpolis geldt tijdens deze activiteiten voor alle vrijwilligers van de school, tijdens schooldagen en vakanties, binnen en buiten de schoolmuren, tijdens of na de lesuren… Kleine onderhoudswerken, ook wel eens ‘particuliere huishoudelijke taken’ genoemd, worden volledig gedekt door de schoolpolis bijv. schilderen, ramen lappen, moestuin beplanten, kippenren plaatsen…

Activiteiten georganiseerd door een VZW of feitelijke vereniging (bijvoorbeeld: een oudercomité) vallen niet automatisch onder de schoolpolis en moeten zelf instaan voor alle verplichte polissen.

- Controleer de huidige polissen en doe navraag bij de verzekeringsmaatschappij.