Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Skip Navigation Links

 

Minimaliseren

Onze kinderen Veilig Online


Datum: 14-11-2012
Uur: 20:00
Locatie: Brede School, Nieuwland 198, 1000 Brussel


Beschrijving:
 

De VCOV, de ouderkoepel van het vrij onderwijs, organiseert samen met de ouderraad van de Sint-Jorisbasisschool en de Opvoedingswinkel Brussel, een infosessie over ‘veilig internet’.

Om alle ouders de kans te geven om te komen, organiseren we de infosessie op 2 momenten: om 9u 's morgens en om 20u 's avonds.

Het internet biedt heel wat mogelijkheden. Kinderen zitten op steeds jongere leeftijd voor het computerscherm en gaan gamen, chatten, informatie opzoeken, een eigen profiel maken, …
Maar het internet is niet altijd een veilige plaats. Ouders maken zich soms zorgen over het internetgedrag van hun kinderen.

Via een multimediapresentatie laten we zien hoe kinderen en jongeren (tussen 6 en 15 jaar) omgaan met internet. We bekijken wat ze zo fantastisch vinden aan surfen, gamen, chatten, netwerken, …  Op een eenvoudige manier komen een aantal technische aspecten aan bod, maar de nadruk ligt vooral op de opvoeding. Hoe kunnen ouders hun kinderen begeleiden en zorgen voor meer veiligheid op het internet? Er zijn algemene opvoedingstips, maar ook filmpjes en tips per onderdeel.
 

   Minimaliseren